BikeFit

/BikeFit
BikeFit2017-08-21T20:44:25+02:00

Vi udfører bikefit på racer og MTB
Bikefit øger din cykeloplevelse, komfort og forebygger risikoen for skader

Den rigtige position på cyklen har afgørende betydning for din præstation og komfort. Korrekt indstilling af din cykel reducerer samtidig din risiko for skader, og gør cykeloplevelsen langt bedre. Selv små justeringer kan have positiv indflydelse på din cykeloplevelse.

Formålet med bikefit er at sikre en korrekt indstilling af din cykel, så du får en optimal siddestilling. Hvis du har en skade, afdækker vi årsagen med henblik på at tilbyde dig optimal behandling.

Mange bikefit-systemer søger at måle den rigtige position – det fungerer for nogle. Men ingen af os er ens. Vi er forskellige både i fleksibilitet, styrke, kropsdimensioner og skader. Desuden har både balance, tyngdekraft og den subjektive oplevelse af pedalering betydning. Derfor bør din cykel indstilles, så den passer til netop dig.

Bikefit indeholder

  • En indledende samtale, hvor du fortæller om din træningsmængde/-tilstand, skader, skadeshistorik og mål med din cykling
  • Undersøgelse af relevant bevægelse og muskelstyrke, ud fra indledende samtale
  • Indstilling af cykel; sadelhøje og type, sadel setback, styrhøjde og bredde, frempindslængde og position af klamper med mere.
  • Behandlingsplan; Hvis du har en skade, eller vi finder begrænsninger i din bevægelse eller styrke, som ikke løses ved justering af cyklen, tilbyder vi relevante øvelser, træningsmængde/aflastning og eventuel behandling.

Pris
Vi tilbyder samlet bikefit 120 min. for kr. 1600,-
Inkluderet i prisen er wedges, shims og evt skruer til sko. Øvrige dele er mod merbetaling.

Bikefit udføres af fysioterapeut Jens Bo Vestergaard, der har mange års erfaring med undersøgelse og behandling af idrætsudøvere.

Kurser
Nordic Bike Fitting Academy

  • Bikefit 1: Finding the best bike setup for the individual rider (NBFA Level 1) Teknikker udviklet af Paul Swift grundlægger af bikefit.com
  • Body position: Finding individually optimum contact point geometry (NBFA Level 2)
  • Foot correction and saddle selection: Finding individually optimum Shoe setup and Saddle selection (NBFA Level 2)

For yderligere spørgsmål kan Jens Bo kontaktes jb@ak-c.dk